Urządzenia i Akcesoria
Drożdżowe bułeczki z za'atarem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
14 sztuk
Składniki
-
250 g mleka
-
1 jajko
-
4 łyżki oliwy z oliwek
-
500 g mąki pszennej plus ilość do oprószenia blatu
-
½ łyżeczki cukru
-
3 łyżki przyprawy za'atar (patrz wskazówka)
-
1 opakowanie suchych drożdży
-
½ - 1 łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
5 g
Kalorie
707.9 kJ /
169.1 kcal
Tłuszcz
4.1 g
Błonnik
1.2 g
Węglowodany
28.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA BLISKIEGO WSCHODU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb pszenny
1 godz. 30 min
Chleb cebulowy z wędzonym serem
2 godz. 55 min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2 godz. 10 min
Chlebki śródziemnomorskie
1 godz. 5 min
Chlebek piwny
1 godz. 20 min
Chleb żytnio-pszenny z oliwkami i bazylią
2 godz. 30 min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z oliwkami
5 godz. 10 min
Żytnie chlebki z bananem
1 godz. 55 min
Irlandzki chleb na sodzie
45 min
Chlebek buraczany z za'atarem
1 godz. 55 min
Focaccia z pastą serową z oliwkami
2 godz. 10 min
Drożdżowy chlebek oliwny (Pompes à l'huile)
3 godz.